PROGRAM MUS
Art Metropolis

Dnevi vizualne umetnosti v razstavišču artKIT v Mariboru od 20.-22. 12. 2017

Vsak dan od 10. do 20. ure


DNEVI VIZUALNE UMETNOSTI

Na tretjem MUS-u bodo poleg umetnikov sodelovali tudi strokovnjaki s področja umetnosti in galeristi. Dražbo umetnin bo na povabilo organizatorjev izvedel likovni kritik Brane Kovič, zgodila pa se bo v petek, 22. 12.2017, ob 18. uri v razstavišču artKIT.

SREDA, 20. 12. 2017

10.00-12.00 Zajtrk in pogovori z umetniki
12.00-20.00 Delavnice z umetniki: slikanje portretov z Viktorjem Šestom, slikanje vedute z Jasno Kozar, fotografiranje s fotografi iz Fotokluba Maribor, slikanje akta s Sašo Bezjak
16.00 Obisk pri galeristu Mateju Možetu v Galeriji M-ART na Poštni ulici 4, Maribor

ČETRTEK, 21. 12. 2017

10.00-12.00 Zajtrk in pogovori z umetniki
12.00-20.00 Delavnice z umetniki: slikanje portretov z Viktorjem Šestom, slikanje vedute z Jasno Kozar, fotografiranje s fotografi iz Fotokluba Maribor
16.00 Obisk pri galeristu Emilu Šarkanju v Galeriji Hest na Židovski ulici 1, Maribor

PETEK, 22. 12. 2017

10.00-12.00 Zajtrk in pogovori z umetniki
12.00-18.00 Delavnice z umetniki: slikanje portretov z Viktorjem Šestom, slikanje vedute z Jasno Kozar, fotografiranje s fotografi iz Fotokluba Maribor
18.00 Dražba z Branetom Kovičem, likovnim kritikom in strokovnjakom za mednarodni umetniški trg. Dražili bomo izbrana dela mednarodno prizanih umetnikov in tudi izbor uveljavljenih umetnikov iz Slovenije.

SODELUJOČI UMETNIKI

Viktor Šest
Jasna Kozar

PREDSTAVITEV GALERISTOV

Galerija Hest

Galerija Hest je ena vodilnih galerij na slovenskem likovnem tržišču. S svojim delovanjem je začela leta 1989 v Mariboru, od leta 1993 pa ima svojo podružnico tudi v Ljubljani. Galerija, ki je prepoznavno ime na slovenskem likovnem tržišču, ima že dolgo tradicijo na področju prodaje umetniških del, organiziranja likovnih razstav in svetovanja pri izbiri likovne opreme. Dolgoletne izkušnje, strokoven kader in širok spekter najrazličnejših umetniških del so dejstva, ki galerijo uvrščajo med vodilne v Sloveniji. V ponudbi je širok izbor umetnikov – od uveljavljenih avtorjev srednje in starejše generacije do mladih in najmlajših avtorjev. Že od vsega začetka delovanja so v galeriji na voljo dela slovenskih klasikov (impresionisti, ekspresionisti…) ter umetnikov srednje generacije, ki so že pustili vidno sled na slovenski likovni sceni. Leta 2002 je galerija svojo ponudbo razširila z odprtjem Galerije Hest 35, kjer se predstavlja mlada generacija slovenskih umetnikov.
Delovanje galerije temelji na načelih kakovosti in raznolikosti. Likovna dela, ki so v ponudbi, se gibljejo v cenovnem razponu od 50 evrov do del zbirateljske vrednosti. Prav tako je izbor avtorjev tako skrbno in strokovno premišljen, da lahko prav vsak najde umetnino po svojem okusu.
www.galerijahest.si

Matej Može

Galerija M – art je odprla svoja vrata leta 1991. S svojo 25-letno tradicijo sodi med starejše privatne galerije pri nas. Vse od svojih začetkov je s svojim razstavno-prodajnim programom skrbela za pestro ponudbo kvalitetnih likovnih del, z zelo raznolikim naborom avtorjev, s katerimi sodeluje. Priložnost za sodelovanje je skozi vsa leta ponujala mlajšim, še neuveljavljenim avtorjem kot tudi uveljavljenim slikarjem s slovenske likovne scene. V ponudbi likovnih del pa se redno najdejo tudi dela starejših slovenskih in tujih slikarjev, katerih dela so del kulturne dediščine.
Galerija je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja kot prva vršila dražbeno dejavnost, ki jo je kasneje zaradi prostorske stiske opustila, vendar jo namerava v prihodnosti ponovno aktivirati. V sklopu galerije deluje tudi studio, v katerem ponujamo restavriranje in okvirjanje umetniških del.


Dražba z
Branetom Kovičem

Likovni kritik in strokovnjak za mednarodni umetniški trg. Dražili bomo izbrana dela mednarodno prizanih umetnikov in tudi izbor uveljavljenih umetnikov iz Slovenije.