Spletni prodajno-promocijski sejem vizualnih umetniških del

MARIBORSKI UMETNOSTNI SEJEM
Art – MUS 

Na sejmu art-MUS sodelujejo številni priznani slovenski umetniki in umetnice ter več slovenskih prodajnih galerij. ART-MUS je del osnovne dejavnosti dopolnil z nadgradnjo spletne prodaje umetniških del. TUKAJ

ART – MUS deluje že šest let, gre za promocijo številnih priznanih slovenskih umetnic in umetnikov ter nacionalno uveljavljanje sodobnih slovenskih in pa tudi mednarodnih vizualnih umetnosti. Ključnega pomena za uveljavitev sodobne umetnosti in z njo tudi prodajnih priložnosti je predvsem prepoznavnost in prisotnost avtorjev na umetnostnem trgu, še posebej domačem, ki je še v razvoju.

Povezujemo raznolike umetniške akterje, cenilce umetnosti, kritike, umetnike, galeriste, zbiratelje, ljubitelje, umetnostne zgodovinarje, študente in dijake, saj hočemo promovirati in spodbujati prodajo številnih priznanih slovenskih umetnikov ter nacionalno uveljavljanje sodobnih slovenskih in tudi mednarodnih vizualnih umetnosti.

Vsako leto sejem poteka s sproščenim druženjem in zanimivimi strokovno-umetniškimi diskusijami, ki povezujejo obiskovalce in prisotne umetnike ter umetnice. Letos, žal zaradi epidemije nam bo fizično onemogočeno, a bomo pa poiskušali Vam približati umetnine, umetnice in umetnike iz ateljejev ter tudi strokovnjake z videi, ki bodo live stremani preko socialnih omrežij fb in pa tudi youtuba kanala.

Sejem umetnin art-MUS prinaša posebno novost v Sloveniji, saj je edini sejem umetnin, na katerem sodelujejo številni priznani umetniki in tudi raznolike privatne galerije iz različnih koncev Slovenije.

Zgodovina sejma umetnin je zelo bogata, saj že obstaja spletna stran art-MUS.si, ki zajema predstavitev preko sto priznanih slovenskih umetnikov, mlajše in strejše generacije in sodelujejo tudi slovenske komercialne galerije.

Že šest let se trudimo, da povezujemo raznolike umetniške akterje. V petih letih so se z nami družili, sodelovali in izmenjavali znanja ter izkušnje raznoliki strokovnjaki iz umetniškega sveta, med njimi kurator Tevž Logar, galerist Dejan Sluga, Breda Kolar Sluga, direktorica Umetnostne galerije Maribor, producent Dejan Pestotnik, kustos in likovni kritik Brane Kovič, galeristka in kustosinja Piera Ravnikar, umetnostna zgodovinarka Polona Lovšin (predstavitev Likovne zbirke Riko) in strokovnjak na področju umetniškega trga, likovni kritik, kurator in pisec, vodja vizualnih umetnosti Matucane 100 v Santiagu de Čile, Paco Barragan. Lansko leto so se nam pridružili tudi cenilci umetnin: Aleksander Bassin, Milena Koren Božiček, Bine Kovačič, Ferdinand Šerbelj, Milena Zlatar in Nada Zoran, manjkal je le Franc Obal.

Tako kot vsako leto bodo tudi letos z nami že znani mariborski galeristi Galerija Žula (Peter Žula) Galerija M-ART (Matej Može) in Galerija Hest (Emil Šarkanj), Primož Premzl Kabinet Premzl, pridružile se nam bodo še galerija SLOART – galerija in dražbena hiša iz Ljubljane, Galerija Equrna (Arne Brejc), Galerija Fotografija (Barbara Čeferin), Galerija Photon (Dejan Sluga), Galerija ZALA (Branko Volker) in Galerija LALA (Boris Žbona), Galerija Antikvitete (Franci Novak) in Galerija Robin iz Murske Sobote.

Povezave do slovenskih prodajnih galerij:

Galerija Antikvitete Novak: https://antikvitete-novak.com

Galerija Equrna: http://www.equrna.si

Galerija Fotografija: https://galerijafotografija.si/sl/

Galerija Photon: https://photon.si

SLOART – galerija in dražbena hiša: https://www.sloart.si

Galerija Žula: https://www.galerija-zula.si

Galerija M-ART: http://www.artgalerijam.com

Galerija Hest: https://galerijahest.si/sl/

Galerija ZALA: https://www.galerijazala.si

Galerija Robin: http://www.galerija-robin.si

ZA OBISKOVALCE:
Umetnost za vsakogar

LJUBITELJI UMETNOSTI
Številni dogodki, priznani umetniki in mladi avtorji bodo osrednja tema Mariborskega umetnostnega sejma, ki vabi na druženje z umetniki ob zajtrku, na pogovor ob okroglih mizah ter vodenja po razstavnem prostoru.

ZBIRATELJI IN POSLOVNEŽI
Izbirajte med novimi in že znanimi imeni. Predstavilo se bo več kot 60 domačih in nekaj tujih umetnikov. Na ogled bodo številna dela vizualne umetnosti iz različnih obdobji sodobne umetnosti.

ZA VSE GENERACIJE IN OKUSE
Pestro dogajanje, od strokovnih razprav s področja vizualnih umetnosti do lahkotnih pogovorov s kustosinjami, ki vas popeljejo po razstavi in vam lahko svetujejo pri nakupu umetnin. Obiščite MUS s prijatelji, sprehodite se med umetniškimi deli z družino ali pa si vzemite trenutek zase in uživajte ob ogledu vaših priljubljenih umetnikov.


ZA RAZSTAVLJALCE:
Aktivnosti prodajnega sejma

PROMOCIJA IN PRODAJA
MUS skrbi za prepoznavnost in prisotnost vizualnih umetnikov na trgu, zato je vse usmerjeno v promocijo umetnikov in prodajo umetniških del. Mladim umetnikom nudi prostor za predstavitev širši javnosti, že uveljavljenim avtorjem pa predvsem možnost prodaje na samem sejmu in zaključni dražbi.

AKTIVNA UDELEŽBA
Razstavljalci se lahko udeležijo sejma, tako da so prisotni pri postavitvi svojih del, na zajtrkih in okroglih mizah. Aktivna udeležba pripomore k širši prepoznavnosti umetnika in s tem priljubljenost pri ljubiteljih umetnosti.

SKRB ZA UMETNIŠKA DELA
Za prevoz in primerno ravnanje z deli ter varovanje v času sejma poskrbijo organizatorji.

ZA SPONZORJE:
Skupaj ustvarjamo trg

MUS je oblika sejma, kjer se prodaja, spoznava, primerja in vrednoti sodobna nacionalna umetnost. Tovrsten tip sejma predstavlja novost za slovenski trg, čeprav je v tujini že dolgo dobro sprejet in konkurenčnim ostalim tipom sejmov. Tako MUS predstavlja potencial za različne poslovne priložnosti, od nakupa umetnin, katerim vrednost vedno raste, do sponzorskih podpor, za katere se vam zahvalimo skozi naše medijske kanale.


ZA MEDIJE:
Novost na področju predstavitve sodobne nacionalne umetnosti

Tendenca Mariborskega umetnostnega sejma je poskrbeti, da je sodobna umetnost prisotna na trgu. Tako se vse aktivnosti usmerja predstavitev in uveljavljanje avtorjev ter njihov boljši ekonomski položaj. V ta namen se vzporedno s sejmom organizira strokovne okrogle mize in vabi umetnike k aktivni udeležbi na sejmu, s čimer tudi sami pripomorejo k večji prepoznavnosti in priljubljenosti.

 

ORGANIZATORJIPlaceholder

JOŽE SLAČEK

Zavod za kulturo Naključje 7


ProducentPlaceholder

NINA JEZA

Artists&Poor’s


Umetniška vodja

Placeholder

JASMINA GRUDNIK

OblikovanjePlaceholder

MARTINA FRANGEŽ

Umetnostna zgodovinarka

Koproducent

Placeholder

GREGOR ROJKO

Strokovni sodelavec in izdelava spletnih strani


gregor-design.com


PETJA JANŽEKOVIČ

Artists&Poor’s


Projektni manager

PODPIRAJO NAS