Spletni prodajno-promocijski sejem vizualnih umetniških del

Art – MUS: SODOBNI SEJEM UMETNIN

Na sejmu art-MUS sodelujejo številni priznani slovenski umetniki in umetnice ter več slovenskih prodajnih galerij. ART-MUS je del osnovne dejavnosti dopolnil z nadgradnjo spletne prodaje umetniških del.

ART–MUS deluje že sedem let, gre za promocijo številnih priznanih slovenskih umetnic in umetnikov ter nacionalno uveljavljanje sodobnih slovenskih in pa tudi mednarodnih vizualnih umetnosti. Ključnega pomena za uveljavitev sodobne umetnosti in z njo tudi prodajnih priložnosti je predvsem prepoznavnost in prisotnost avtorjev na umetnostnem trgu, še posebej domačem, ki je še v razvoju.

Povezujemo raznolike umetniške akterje, cenilce umetnosti, kritike, umetnike, galeriste, zbiratelje, ljubitelje, umetnostne zgodovinarje, študente in dijake, saj hočemo promovirati in spodbujati prodajo številnih priznanih slovenskih umetnikov ter nacionalno uveljavljanje sodobnih slovenskih in tudi mednarodnih vizualnih umetnosti.

Pet let zapored je sejem potekal v obliki sprošcenega druženja in z zanimivimi strokovnoumetniškimi diskusijami, ki povezujejo obiskovalce in prisotne umetnike ter umetnice.

Zadnje leto pa nam je bilo zaradi epidemije fizicno druženje onemogoceno, a navkljub vsemu bomo še naprej poskušali združevati umetnine, umetnice in umetnike iz ateljejev ter tudi strokovnjake s pomočjo videov, live streamov preko socialnih omrežij FB ter Twitter in pa tudi kanala YouTube.

V obdobju COVID-19 smo tako v mesecu decembru 2020 izvedli prvi prodajno-promocijski spletni sejem, ki je doživel velik uspeh in tudi prepoznavnost. Spletni obisk je bil odličen, pravzaprav proti pričakovanjem, prodali pa smo kar štirideset umetniških del.

V istem obdobju smo izvedli še prav posebno akcijo z donacijo umetniškega dela zaposlenim v UKC Maribor: v sklopu art-MUSa je tako umetnik Boštjan Plesnicar podaril eno izmed svojih slik za požrtvovalno delo zdravnikov in drugega medicinskega osebja, s cimer smo želeli izkazati majhno pozornost in predvsem veliko zahvalo umetnikov vsem zdravstvenim delavcem za njihov trud in nesebicno delo. Še enkrat - hvala vsem!

Zaradi takratne karantene smo v začetku leta 2021 izvedli še dva POP-UP prodajno - promocijska spletna dogodka, ki sta se prav tako zelo dobro obnesla. Organizirali smo februarsko prodajno - promocijsko ponudbo umetniških del Prešernovih nagrajencev in nagrajencev Prešernovega sklada med leti 1962 in 2020, ki je prav tako naletela na izjemen odziv zainteresirane javnosti. Drugi letošnji POP UP art- MUS dogodek pa se je nanašal na 8. MAREC, torej Dan žena, kjer smo javnosti ponudili dela slovenskih umetnic. Spletna ponudba je trajala vse do konca meseca marca 2021.

V prihodnosti si želimo še vec takšnih pop-up dogodkov, saj kažejo na to, da se prodaja umetnin spremlja skozi celo leto, pa tudi obisk spletne strani je več kot zadovoljujoč preko celotnega vmesnega obdobja.

V mesecu decembru 2021 torej ponovno organiziramo spletni prodajno-promocijski sejem art-MUS, ki bo tako letos potekal že sedmič zapored. Številka sedem je pravljična, zato se nadejamo še večjemu obisku in tudi prodaji umetniških del.

V prihodnje razmišljamo o »hibridni izvedbi« art-MUS sejma, kar pomeni, da bi ga v bodoče izvajali tako v spletni kot tudi fizični obliki. Izkušnja preteklega leta nas je namreč naučila, da so uporabniki željni obojega. Interesa med obiskovalci spletne strani, kupci, pa tudi samo radovedneži, ki morda le primerjajo cene umetnin ali še razmišljajo o nakupu, je veliko. In ker jim lahko na spletu ponudimo dela na prodaj skozi celo leto, ne le v obdobju »fizičnega« sejma, se zdi, da tovrstne priložnosti nikakor ne gre zamuditi.

Sejem umetnin art-MUS prinaša posebno novost v Sloveniji, saj je edini sejem umetnin, na katerem sodelujejo številni priznani umetniki in tudi raznolike privatne galerije iz različnih koncev Slovenije.

Zgodovina sejma umetnin je zelo bogata, saj že obstaja spletna stran art-MUS.si, ki zajema predstavitev preko sto priznanih slovenskih umetnikov, mlajše in starejše generacije in sodelujejo tudi slovenske komercialne galerije.

Že sedem let se trudimo, da povezujemo raznolike umetniške akterje. V šestih letih so se z nami družili, sodelovali in izmenjavali znanja ter izkušnje raznoliki strokovnjaki iz umetniškega sveta, med njimi kurator Tevž Logar, galerist Dejan Sluga, Breda Kolar Sluga, direktorica Umetnostne galerije Maribor, producent Dejan Pestotnik, kustos in likovni kritik

Brane Kovič, galeristka in kustosinja Piera Ravnikar, umetnostna zgodovinarka Polona Lovšin (predstavitev Likovne zbirke Riko) in strokovnjak na področju umetniškega trga, likovni kritik, kurator in pisec, vodja vizualnih umetnosti Matucane 100 v Santiagu de Čile, Paco Barragan. Leta 2019 so se nam pridružili tudi cenilci umetnin: Aleksander Bassin, Milena Koren Božiček, Bine Kovačič, Ferdinand Šerbelj, Milena Zlatar in Nada Zoran, manjkal je le Franc Obal.

Tako kot vsako leto bodo tudi letos z nami že znani mariborski galeristi Galerija Žula (Peter Žula) Galerija M-ART (Matej Može) in Galerija Hest (Emil Šarkanj), Primož Premzl Kabinet Premzl, pridružile se nam bodo še galerija SLOART – galerija in dražbena hiša iz Ljubljane, Galerija Equrna (Arne Brejc), Dobra Vaga, Galerija Fotografija (Barbara Čeferin), Galerija Photon (Dejan Sluga), Galerija ZALA (Branko Volker) in Galerija ExArte (Boris Žbona), Galerija Antikvitete (Franci Novak), Galerija Robin iz Murske Sobote, Studio in galerija Černe in nova galerija Bažato (Matjaž Bažato).

Close
Click for more products.
No produts were found.

Settings

Share

Meni

Ustvarite brezplačen račun za shranjevanje priljubljenih izdelkov.

Prijava