MUS 2020

6.MARIBORSKI UMETNOSTNI SEJEM Art MUS 2020

Tudi na letošnjem sejmu art-MUS 2020 sodelujejo številni priznani slovenski umetniki in umetnice ter več slovenskih prodajnih galerij. ART-MUS 2020 bo del osnovne dejavnosti dopolnil z nadgradnjo spletne prodaje umetniških del. ART – MUS deluje že šesto leto, gre za promocijo številnih priznanih slovenskih umetnic in umetnikov ter nacionalno uveljavljanje sodobnih slovenskih in pa tudi mednarodnih vizualnih umetnosti. Ključnega pomena za uveljavitev sodobne umetnosti in z njo tudi prodajnih priložnosti je predvsem prepoznavnost in prisotnost avtorjev na umetnostnem trgu, še posebej domačem, ki je še v razvoju.

Povezujemo raznolike umetniške akterje, cenilce umetnosti, kritike, umetnike, galeriste, zbiratelje, ljubitelje, umetnostne zgodovinarje, študente in dijake, saj hočemo promovirati in spodbujati prodajo številnih priznanih slovenskih umetnikov ter nacionalno uveljavljanje sodobnih slovenskih in tudi mednarodnih vizualnih umetnosti.

Vsako leto sejem poteka s sproščenim druženjem in zanimivimi strokovno-umetniškimi diskusijami, ki povezujejo obiskovalce in prisotne umetnike ter umetnice. Letos, žal zaradi epidemije nam bo fizično onemogočeno, a bomo pa poiskušali Vam približati umetnine, umetnice in umetnike iz ateljejev ter tudi strokovnjake z videi, ki bodo live stremani preko socialnih omrežij fb in pa tudi youtuba kanala.

Sejem umetnin art-MUS prinaša posebno novost v Sloveniji, saj je edini sejem umetnin, na katerem sodelujejo številni priznani umetniki in tudi raznolike privatne galerije iz različnih koncev Slovenije.

Zgodovina sejma umetnin je zelo bogata, saj že obstaja spletna stran art-MUS.si, ki zajema predstavitev preko sto priznanih slovenskih umetnikov, mlajše in strejše generacije in sodelujejo tudi slovenske komercialne galerije.

Že šest let se trudimo, da povezujemo raznolike umetniške akterje. V petih letih so se z nami družili, sodelovali in izmenjavali znanja ter izkušnje raznoliki strokovnjaki iz umetniškega sveta, med njimi kurator Tevž Logar, galerist Dejan Sluga, Breda Kolar Sluga, direktorica Umetnostne galerije Maribor, producent Dejan Pestotnik, kustos in likovni kritik Brane Kovič, galeristka in kustosinja Piera Ravnikar, umetnostna zgodovinarka Polona Lovšin (predstavitev Likovne zbirke Riko) in strokovnjak na področju umetniškega trga, likovni kritik, kurator in pisec, vodja vizualnih umetnosti Matucane 100 v Santiagu de Čile, Paco Barragan. Lansko leto so se nam pridružili tudi cenilci umetnin: Aleksander Bassin, Milena Koren Božiček, Bine Kovačič, Ferdinand Šerbelj, Milena Zlatar in Nada Zoran, manjkal je le Franc Obal.

Tako kot vsako leto bodo tudi letos z nami že znani mariborski galeristi Galerija Žula (Peter Žula) Galerija M-ART (Matej Može) in Galerija Hest (Emil Šarkanj), Primož Premzl Kabinet Premzl, pridružile se nam bodo še galerija SLOART – galerija in dražbena hiša iz Ljubljane, Galerija Equrna (Arne Brejc), Galerija Fotografija (Barbara Čeferin), Galerija Photon (Dejan Sluga), Galerija ZALA (Branko Volker) in Galerija LALA (Boris Žbona), Galerija Antikvitete (Franci Novak) in Galerija Robin iz Murske Sobote.

Povezave do slovenskih prodajnih galerij:

Galerija Antikvitete Novak: https://antikvitete-novak.com

Galerija Equrna: http://www.equrna.si

Galerija Fotografija: https://galerijafotografija.si/sl/

Galerija Photon: https://photon.si

SLOART – galerija in dražbena hiša: https://www.sloart.si

Galerija Žula: https://www.galerija-zula.si

Galerija M-ART: http://www.artgalerijam.com

Galerija Hest: https://galerijahest.si/sl/

Galerija ZALA: https://www.galerijazala.si

Galerija Robin: http://www.galerija-robin.si

 

O programu 2020

Posebna Ponudba:

Brezplačna oddaja slike v varstvo za nedoločen a omejen čas.

Janez Kardelj,

Protinaravno svinjstvo z Jewelianom, 2019, akril na platno, 140 x 100 cm

Artefakt je nastal v času, ko so Juliana Assangea izganjali iz političnega azila, ki ga je dobil na Ekvadorski ambasadi v Londonu. Kasneje ga je britanska policija ugrabila iz azila in zaprla v najstrožje varovan zapor Belmarsh v Londonu. Sedaj se odvija montiran prvostopenjski sodni proces o izročitvi Juliana Assangea ZDA.

Ta slika simbolno deli Assange-ovo usodo. Trenutno je na drugi zaporedni lokaciji in potrebuje nov azil. Bodoči kurator (skrbnik) dobi sliko brezplačno v začasno posest. Pri njem bo dokler Julian Assange ne bo svoboden ali dokler se ne določi nov skrbnik. Pogodbeno se bo zavezal, da slike ne bo javno razstavljal, prodal ali dajal v podnajem. Zavezal se bo da bo z njo ravnal kot dober gospodar.

Ker ima slika obremenjujoč vpliv na ljudi, ki pridejo z njo v kontakt (tako kot Assange) jo lahko (in je priporočljivo) občasno ali trajno zapre v depo, podstrešje, klet… pod pogojem, da lahko tam zagotovi primerne klimatske razmere. Če skrbništva iz katerih koli razlogov več ne zmore, mora o tem pravočasno obvestiti avtorja ali vnaprej določene pooblaščence avtorja. Potreba po skrbništvu avtomatično preneha z dnem, ko bo Julian Assange osvobojen vseh obtožb. Takrat bo slika spet prevzela svoje sistemske funkcije (razstavni eksponat, blago, lastnina, estetski predmet, predmet fascinacije…)

lp, Janez Kardelj

PROGRAM spletnega sejma umetnin – ART-MUS 2020

Umetniki so bili v okviru art – MUS vabljeni k sodelovanju Videi iz ateljejev z umetnicami in umetniki

Video pogovori z galeristi, strokovnjaki, cenilci umetnosti,…

Na naši spletni strani art-MUS si lahko ogledate tudi dve spletni razstavi Živko Marušič in Uroš Weinberger

Close
Click for more products.
No produts were found.

Settings

Share

Meni

Ustvarite brezplačen račun za shranjevanje priljubljenih izdelkov.

Prijava